Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

V trenčianskych očkovacích centrách už podali viac ako 95.000 vakcín

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na trenčianskom výstavisku sa očkovalo v oba víkendové dni, počas soboty podávali tímy lekárov posledný raz druhú dávku vakcíny AstraZeneca, ktorú aplikovali 2170 osobám.

Trenčín/Prievidza 12. júla (TASR) – V dvoch veľkokapacitných očkovacích centrách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) podali od začiatku očkovania už viac ako 95.000 vakcín. Informovala o tom vedúca odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu TSK Elena Štefíková.

Počas uplynulého víkendu (10. – 11. 7.) si po vakcinačnú dávku do veľkokapacitných očkovacích centier na zimnom štadióne v Prievidzi a na trenčianskom výstavisku Expo Center prišlo 5793 ľudí, takmer 600 z nich využilo možnosť zaočkovania sa bez nutnosti registrácie.

Na trenčianskom výstavisku sa očkovalo v oba víkendové dni, počas soboty podávali tímy lekárov posledný raz druhú dávku vakcíny AstraZeneca, ktorú aplikovali 2170 osobám. V nedeľu sa už v laminárnom boxe naťahovala vakcína Pfizer/BioNTech, prvoočkovaným aj na preočkovanie podali celkom 2100 dávok.

„Možnosť dať sa zaočkovať bez registrácie cez Národné centrum zdravotníckych informácií využilo v Trenčíne 334 osôb,“ uviedla Štefíková.

Na prievidzskom zimnom štadióne pracovali očkovacie tímy len v sobotu, podali 1523 dávok. Po prvú dávku vakcíny Pfizer/BioNTech si prišlo 377 a po druhú 1146 ľudí, 246 návštevníkov sa prišlo dať zaočkovať bez predošlej registrácie. V očkovacích centrách TSK podali od ich otvorenia 95.793 dávok vakcín.