Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

V trnavskej nemocnici podajú vo štvrtok prvých sto vakcín od Novavaxu

Vedec naťahuje injekčnou striekačkou z ampulky vakcínu proti ochoreniu COVID-19 od americkej farmaceutickej spoločnosti Novavax, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Nemocnica stále podáva vakcínu od Pfizer/BioNTech, očkovanie vakcínou od Novavaxu nebude prebiehať súbežne, ale v odlišných termínoch.

Trnava 8. marca (TASR) – Fakultná nemocnica (FN) Trnava začne ako jedna z dvoch prvých na Slovensku očkovať vo štvrtok (10. 3.) novou vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od Novavaxu. V súčasnosti má podľa hovorcu Mateja Martoviča naskladnených na tento deň prvých 100 dávok.

„Očkovať budeme v rovnakých priestoroch, ako prebieha očkovanie vo FN od začiatku – v ambulanciách psychiatrického oddelenia,“ uviedol. FN stále podáva vakcínu od Pfizer/BioNTech, očkovanie vakcínou od Novavaxu nebude prebiehať súbežne, ale v odlišných termínoch. Vzhľadom na všeobecný pokles záujmu o vakcináciu bude v prípade vyššieho dopytu táto vakcína do FN opäť naskladnená.

Očkovanie bude spustené vo štvrtok okrem Trnavy aj vo FN s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica a od piatka (11. 3.) vo FN s poliklinikou J. A. Reimana Prešov. Od pondelka (14. 3.) má byť dostupné v 46 centrách v rámci celého Slovenska. Na Slovensko bolo začiatkom marca doručených 93.000 vakcín od spoločnosti Novavax. Celkovo ministerstvo zakontrahovalo 600.000 dávok.