Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

V Trenčianskom kraji leží v nemocniciach 57 pacientov s COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Len vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne je hospitalizovaných 37 covidových pacientov.

Trenčín 1. októbra (TASR) – V nemocniciach v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) bolo vo štvrtok (30. 9.) hospitalizovaných 57 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19, šesť z nich bolo napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Vyplýva to z informácií Národného centra zdravotníckych informácií.

Vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne je hospitalizovaných 37 pacientov s ochorením COVID-19, šesť z nich je napojených na pľúcnu ventiláciu. V okrese Prievidza je hospitalizovaných deväť pacientov s ochorením COVID-19, v okrese Myjava šesť a v okrese Partizánske päť. V okresoch Bánovce nad Bebravou, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica a Púchov nie je hospitalizovaný žiadny pacient s týmto ochorením.

Na Slovensku bolo k rovnakému dátumu hospitalizovaných s potvrdeným ochorením 536 pacientov, 61 z nich bolo napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Najviac pacientov s ochorením COVID-19 (123) bolo hospitalizovaných v Košickom samosprávnom kraji. Nasledovali Prešovský (116), Žilinský (88), Trenčiansky (57), Banskobystrický (49), Trnavský (35), Bratislavský a Nitriansky kraj (po 34).