Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Trenčiansky kraj otvoril všetky stredné školy vo svojej pôsobnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Žiaci a zamestnanci školy majú prekryté horné dýchacie cesty podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR (okrem výnimiek), dodržiavajú rozstupy.

Trenčín 12. januára (TASR) – S prezenčnou výučbou sa tento týždeň začalo vo všetkých 38 školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). TASR o tom informoval Matej Plánek z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

„Všetkých 38 krajských stredných škôl sa riadi školským semaforom. Ten stanovuje prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení vrátane špecifík dodržiavania epidemických opatrení a odporúčaní počas pandémie ochorenia COVID-19,“ uviedol Plánek.

Žiaci a zamestnanci školy majú podľa neho prekryté horné dýchacie cesty podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR (okrem výnimiek), dodržiavajú rozstupy. Povinné je používanie dezinfekčných prostriedkov, minimálne raz denne sa čistia všetky miestnosti, v ktorých sa žiaci a zamestnanci školy nachádzali.

„Zabezpečené je minimalizovanie miešania žiakov a zamestnancov aj striedanie miestností pri vyučovaní. Telesná a športová výchova v interiéri sa realizuje bez miešania jednotlivých tried. Ďalšie aktivity a hromadné podujatia (účelové cvičenia, didaktické hry a podobne) sa nekonajú,“ doplnil Plánek.

Ako dodal, v prípade, že sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID–19, ide celá trieda a zamestnanci, ktorí boli v úzkom kontakte s pozitívnou osobou, do desaťdňovej karantény (okrem tých, na ktorých platí výnimka z karantény).