Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

V United prepukol koronavírus, zápas s Brentfordom možno odložia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Predstavitelia United rokujú s vedením ligy, či je bezpečné cestovať do Londýna.

Manchester 13. decembra (TASR) - Utorkový zápas anglickej futbalovej Premier League medzi Brentfordom a Manchestrom United je ohrozený pre koronavírus, ktorý prepukol v tíme hostí. Predstavitelia United rokujú s vedením ligy, či je bezpečné v utorok cestovať do Londýna.

Nakazení sú údajne štyria členovia tímu vrátane hráčov. Pozitívny rýchlotest im vyšiel po sobotnom zápase s Norwichom (1:0) a v nedeľu tento výsledok potvrdil aj PCR test, pričom ďalším členom klubu vyšli pozitívne rýchlotesty. V pondelok sa klub rozhodol preventívne zavrieť tréningové stredisko na 24 hodín.

Podľa stanov anglickej najvyššej súťaže musí tím nastúpiť, pokiaľ má k dispozícii aspoň štrnásť hráčov, sú však povolené výnimky a individuálne riešenia. Vedenie súťaže pred niekoľkými dňami nariadilo návrat k prísnym opatreniam aj pre tímy, ktorých zaočkovanosť dosahuje 85 percent.

Koronavírus komplikuje situáciu aj ostatným anglickým klubom. Pre rozšírenie nákazy v Tottenhame zrušili jeho zápas v Európskej konferenčnej lige (EKL) proti Rennes a odložili ligový duel s Brightonom. Pozitívne prípady hlásia aj Norwich a Aston Villa. Informovala agentúra DPA.