Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Koronavírus

V zariadeniach sociálnych služieb evidujú 435 klientov s COVID-19

Na snímke tabuľa s nápisom na budove, v ktorej sídli Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR na Špitálskej ulici v Bratislave Foto: TASR - Jaroslav Novák

Situácia v zariadeniach má byť pokojná. Ministerstvo zdôraznilo, že ju pravidelne kontroluje odbor krízového manažmentu a bezpečnosti.

Bratislava 27. júla (TASR) - Ochorenie COVID-19 aktuálne evidujú v 42 zariadeniach sociálnych služieb na Slovensku. Nakazených je 435 klientov a 114 zamestnancov. Pre TASR to potvrdil tlačový odbor Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR. Infikovaní majú podľa neho prevažne mierny priebeh ochorenia.

Situácia v zariadeniach má byť pokojná. Ministerstvo zdôraznilo, že ju pravidelne kontroluje odbor krízového manažmentu a bezpečnosti. V zariadeniach podľa neho naďalej platia opatrenia, aby nedošlo k zhoršeniu situácie. "V prípade výrazného zhoršenia pandemickej situácie sme pripravení okamžite sprísniť podmienky v zariadeniach," upozornilo.

Rezort informoval, že je tiež v pravidelnom spojení s vyššími územnými celkami pre zabezpečenie okamžitého zásobovania ochrannými pomôckami a dezinfekciou, ak si to situácia bude vyžadovať. Pripravuje sa podľa neho tiež zmena Pandemického plánu, ktorá má vychádzať priamo z poznatkov z predošlých pandemických situácií v zariadeniach. "Ďalším krokom bude tiež príprava novej stratégie testovania a očkovania v zariadeniach sociálnych služieb," dodal.