Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

V závode Kia Slovakia využilo výjazd VakciZuzky 116 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dostupnosť očkovania je podľa predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej jedným z kľúčových faktorov pri zvyšovaní zaočkovanosti v regiónoch.

Teplička nad Váhom 24. septembra (TASR) – Výrobný závod Kia Slovakia zorganizoval v piatok v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom (ŽSK) výjazd mobilnej vakcinačnej jednotky VakciZuzka. V areáli automobilky v Tepličke nad Váhom využilo možnosť zaočkovať sa jednodávkovou vakcínou Janssen 116 zamestnancov závodu aj pracovníkov dodávateľských organizácií. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Kia Slovakia Tomáš Potoček.

"Sme veľmi radi, že práve v období, keď opäť stúpa na Slovensku počet nakazených novým koronavírusom, využili ponuku zaočkovať sa priamo u nás v závode. Aj ich rozhodnutie zaočkovať sa prispeje k bezpečnejšiemu pracovnému prostrediu a tiež zvýši počet zaočkovaných v regióne, odkiaľ pochádza väčšina našich zamestnancov," povedal Potoček.

Dostupnosť očkovania je podľa predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej jedným z kľúčových faktorov pri zvyšovaní zaočkovanosti v regiónoch. Pripomenula, že ŽSK spustil už od 19. júla výjazdy mobilnej vakcinačnej jednotky. "Za dva mesiace činnosti VakciZuzky sa nám podarilo zaočkovať 4523 obyvateľov v 91 obciach a mestách. Pre niektoré regióny to predstavuje zvýšenie zaočkovanosti aj o osem percent, čo je dobrou správou pre naše nemocnice," uviedla Jurinová.

Doplnila, že ŽSK v spolupráci s ďalšími zamestnávateľmi v kraji zaočkoval už viac než 800 pracovníkov. "Vítam iniciatívu spoločnosti Kia umožniť pracovníkom zaočkovať sa priamo vo výrobnom závode. Je to dôležitý a zodpovedný krok k tomu, aby sme udržali v chode ekonomiku v prípade ďalšieho ataku pandémie," uzavrela predsedníčka ŽSK.