Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Vakcíny proti covidu majú byť od januára poskytované v ambulanciách

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Lauterbach sa lekárom, lekárkam a personálu v očkovacích strediskách poďakoval za doterajšie nasadenie.

Berlín 21. decembra (TASR) - Nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach v stredu oznámil zmeny pri očkovaní proti ochoreniu COVID-19, ktoré má byť od nového roka zabezpečované ambulantnými lekármi. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Vzhľadom na vysokú mieru zaočkovanosti v krajine a klesajúci dopyt po vakcínach sú ambulantní lekári a lekárne podľa Lauterbacha schopní toto očkovanie prevziať.

Nemecká vláda sa rozhodla predĺžiť do 7. apríla 2023 platnosť nariadenia o oprávneniach na očkovanie a príslušnej finančnej podpore. Pôvodne malo byť v platnosti do konca tohto roka. Spôsob finacovania sa však od 1. januára 2023 zmení a vláda prestane finančne prispievať na regionálne očkovacie strediská a mobilné očkovacie tímy. Jednotlivé nemecké spolkové krajiny ich však budú môcť aj naďalej podporovať zo svojich rozpočtov, píše DPA.

Lauterbach sa lekárom, lekárkam a personálu v očkovacích strediskách poďakoval za doterajšie nasadenie. "Len tak sa Nemecku zatiaľ pomerne dobre podarilo dostať cez pandémiu koronavírusu," povedal.