Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Variant delta v Rusku predstavuje 68% nových prípadov nákazy

Na archívnej snímke z 10. júla 2021 žena s ochranným rúškom kráča ulicou v Moskve. Foto: TASR/AP

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) uviedla, že variant delta - vyznačujúci sa vyššou infekčnosťou - sa čoskoro môže stať vo svete dominantným.

Moskva 16. júla (TASR) - Koronavírusový variant delta prestavuje 68 percent všetkých nových prípadov nákazy v Rusku zaznamenaných v júli. Oznámila to riaditeľka ruského úradu pre ochranu spotrebiteľov Anna Popovová, ktorú citovala agentúra TASS.

"Podľa výsledkov molekulárneho a genetického monitoringu sa prítomnosť variantu delta zvýšila zo sporadických aprílových nálezov cez 41 percent v júni na 67,9 percenta v júli," spresnila Popovová.

Ruský prezident Vladimir Putin medzitým na virtuálnom summite krajín Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC) vyhlásil, že Rusko podporuje masové očkovanie proti covidu, a to aj v súvislosti s migráciou pracovných síl.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) uviedla, že variant delta - vyznačujúci sa vyššou infekčnosťou - sa čoskoro môže stať vo svete dominantným. Podľa WHO však nie je jasné, prečo tento variant v niektorých krajinách prevláda a v iných sa takmer nevyskytuje.