Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Vedenie NHL prerušilo sezónu od 22. do 25. decembra

Brankár Jaroslav Halák z Vancouveru Canucks, archívna snímka. Foto: TASR/AP

NHL doteraz musela odložiť 49 zápasov, pričom 44 z nich za uplynulých sedem dní.

New York 21. decembra (TASR) - Vedenie hokejovej NHL sa rozhodlo prerušiť sezónu a odložiť všetky zápasy, ktoré boli na programe v termíne 22.-25. decembra. Dôvodom sú množiace sa prípady koronavírusu.

V priebehu pondelka prišla zo zámoria informácia o tom, že Columbus Blue Jackets a Montreal Canadiens sú v poradí ôsmy a deviaty klub NHL, ktorým liga pozastavila hokejovú činnosť. Vedenie súťaže odložilo na neurčito zápas Buffala s Columbusom, ktorý sa mal hrať v noci na utorok, a následne aj duel Pittsburghu s New Jersey o deň neskôr. "Po konzultácii s Hráčskou asociáciou sa napokon na neurčito odložil zvyšok zápasov z 22. a 23. decembra a prerušili sa všetky činnosti tímov od 22. do 25. decembra," informoval web nhl.com.

Šíriaci sa koronavírus postihol v uplynulých dňoch viaceré tímy. Liga už predtým odložila zápasy Colorada, Floridy, Calgary, Nashvillu a Bostonu, v nedeľu sa na zoznam pauzujúcich klubov pridali Detroit a Toronto. Odložené sú stretnutia, pri ktorých by tímy museli prejsť cez kanadsko-americkú hranicu.

NHL doteraz musela odložiť 49 zápasov, pričom 44 z nich za uplynulých sedem dní. Na pandemickú listinu pribudli z hráčov Liam O’Brien, Brendan Smith, Calvin de Haan, William Lagesson, Darnell Nurse, Mike Hoffman, Kevin Hayes, Brent Burns a Adam Larsson. Po krátkej prestávke budú môcť prísť hráči do tímových zariadení 26. decembra s negatívnym testom.