Zamestnanci, ktorým to pracovná náplň dovoľuje, pracujú podľa jeho slov v režime home office.
Autor TASR
Veľký Šariš 24. marca (TASR) – Pivovar Šariš vo Veľkom Šariši zaviedol v súvislosti s novým koronavírusom viaceré opatrenia, vrátane zmien vo výrobnom procese.
"Upravili sme režim zmien a nastavili sme tiež opatrenia týkajúce sa obmedzenia kontaktu medzi jednotlivými zmenami. Obmedzili sme počet pracovníkov v závode, upravili sme režim vo všetkých spoločných priestoroch, ako sú výrobná hala, jedáleň, šatne, ale aj miesta vyhradené na fajčenie," uviedol pre TASR manažér závodu vo Veľkom Šariši Ján Čerkala.
Zamestnanci, ktorým to pracovná náplň dovoľuje, pracujú podľa jeho slov v režime home office.
"Snažíme sa tiež zjednodušiť niektoré procesy vo výrobe, pri maximálnej možnej miere jej základnej udržateľnosti. V rámci výroby sme upravili pomer balení v prospech baleného piva, aby sme dokázali plniť záväzky, ktoré máme voči našim partnerom v segmente obchodov. Už pred niekoľkými týždňami sme prijali preventívne opatrenia zamerané na hygienu – zvýšili sme frekvenciu čistenia pracovísk, šatní a priestorov jedálne dezinfekčnými prostriedkami a inštalovali sme dávkovače dezinfekčných gélov. V jedálňach sme výrazne limitovali počet miest, aby sme umožnili zväčšiť vzdialenosť medzi našimi zamestnancami na minimálne jeden a pol metra," priblížil Čerkala.
Ako ďalej povedal, rovnako ako ďalšie veľké spoločnosti intenzívne pracujú na zabezpečení ochranných prostriedkov pre zamestnancov.
"Prioritou sú rúška a respirátory, ale chápeme, že situácia je zložitá v celej krajine, preto sa snažíme našich zamestnancov motivovať k ochrane dostupnými prostriedkami," dodal Čerkala.
"Upravili sme režim zmien a nastavili sme tiež opatrenia týkajúce sa obmedzenia kontaktu medzi jednotlivými zmenami. Obmedzili sme počet pracovníkov v závode, upravili sme režim vo všetkých spoločných priestoroch, ako sú výrobná hala, jedáleň, šatne, ale aj miesta vyhradené na fajčenie," uviedol pre TASR manažér závodu vo Veľkom Šariši Ján Čerkala.
Zamestnanci, ktorým to pracovná náplň dovoľuje, pracujú podľa jeho slov v režime home office.
"Snažíme sa tiež zjednodušiť niektoré procesy vo výrobe, pri maximálnej možnej miere jej základnej udržateľnosti. V rámci výroby sme upravili pomer balení v prospech baleného piva, aby sme dokázali plniť záväzky, ktoré máme voči našim partnerom v segmente obchodov. Už pred niekoľkými týždňami sme prijali preventívne opatrenia zamerané na hygienu – zvýšili sme frekvenciu čistenia pracovísk, šatní a priestorov jedálne dezinfekčnými prostriedkami a inštalovali sme dávkovače dezinfekčných gélov. V jedálňach sme výrazne limitovali počet miest, aby sme umožnili zväčšiť vzdialenosť medzi našimi zamestnancami na minimálne jeden a pol metra," priblížil Čerkala.
Ako ďalej povedal, rovnako ako ďalšie veľké spoločnosti intenzívne pracujú na zabezpečení ochranných prostriedkov pre zamestnancov.
"Prioritou sú rúška a respirátory, ale chápeme, že situácia je zložitá v celej krajine, preto sa snažíme našich zamestnancov motivovať k ochrane dostupnými prostriedkami," dodal Čerkala.