Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Viac ako 2000 turistov v Číne umiestnili do karantény

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Štvormiliónové mesto Lan-čou v strednej časti Číny, zaviedlo v utorok lockdown v dôsledku nárastu prípadov nákazy novým druhom koronavírusu.

Peking 29. októbra (TASR) - Viac ako 2000 turistov v čínskom administratívnom celku Vnútromongolská autonómna oblasť poslali úrady na dvojtýždňovú karanténu do hotelov po tom, ako tam zaznamenali nové prípady ochorenia COVID-19. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Tento krok je reakciu na správy o výskyte covidu na tomto turistami obľúbenom riedko zaľudnenom území, píše AP.

Regionálna vláda oznámila, že 2428 turistov bolo umiestnených pod dohľad v hoteloch v tamojších mestách Pao-tchou (Bugat hot) a E-er-tuo-s' (Ordos). Autonómna oblasť hlásila v piatok 19 prípadov lokálneho prenosu nákazy.

Čína na zvládanie pandémie využíva takéto karanténne obmedzenia, ako aj ďalšie opatrenia vrátane povinného nosenia rúšok, elektronického trasovania kontaktov, hromadného testovania, obmedzovania pohybu osôb (lockdown), či očkovania.

Štvormiliónové mesto Lan-čou v strednej časti Číny, zaviedlo v utorok lockdown v dôsledku nárastu prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Lan-čou je metropolou provinice Kan-su, ktorá má spoločné hranice s Vnútorným Mongolskom.

Pre desaťtisíce ľudí v severnej Číne platia už od pondelka prísne nariadenia nevychádzať z domu, keďže pred zimnými olympijskými hrami v Pekingu sa tamojšie úrady snažia zastaviť šírenie koronavírusu.

Čína zaznamenala prvé prípady koronavírusu v meste Wu-chan na konci roka 2019. Odvtedy hlásili z územia krajiny viac ako 91.000 prípadov nákazy a 4636 úmrtí, píše AP.