Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Viaceré austrálske štáty hlásia rekordný počet prípadov covidu

Zdravotnícky personál testuje ľudí na COVID-19 na klinike v Sydney, 25. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Austrálske zdravotnícke úrady vyzvali obyvateľov, aby podľa možnosti oslavovali vianočné sviatky vonku a znížili tak riziko nákazy. Ministerstvo zdravotníctva ľuďom navyše odporúča často vetrať.

Canberra 25. decembra (TASR) - Viaceré austrálske štáty zaznamenali za uplynulých 24 hodín rekordné nárasty v počte prípadov nákazy koronavírusom, informovala v sobotu agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie úrady.

Najľudnatejší austrálsky štát Nový Južný Wales (NSW) hlásil v sobotu 6288 nových prípadov nákazy, čo je nárast oproti predchádzajúcemu rekordu 5612 prípadov, ktorý zaznamenali v predošlý deň.

Najvyššie nárasty v počte nakazených od vypuknutia pandémie hlásili aj štáty Queensland (765) a Tasmánia (33). V štáte Viktória malo pozitívny test na prítomnosť koronavírusu 2108 osôb.
Na snímke sa žena testuje na COVID-19 na austrálskej klinike v Sidney.
Foto: TASR/AP

Austrálske zdravotnícke úrady vyzvali obyvateľov, aby podľa možnosti oslavovali vianočné sviatky vonku a znížili tak riziko nákazy. Ministerstvo zdravotníctva ľuďom navyše odporúča často vetrať a osoby s príznakmi choroby COVID-19 vyzýva, aby zostali doma.

Krajina v súčasnosti bojuje s dosiaľ najhoršou vlnou nákazy od vypuknutia koronavírusovej pandémie. Nový, vysoko nákazlivý variant omikron už zaznamenali úrady v každom austrálskom štáte.

Väčšina austrálskych regiónov v reakcii na zlú pandemickú situáciu sprísnila protiepidemické pravidlá vrátane znovuzavedenia povinnosti mať na verejnosti nasadené rúško, približuje DPA.

V Austrálii dosiaľ zaznamenali vyše 260.000 prípadov nákazy koronavírusom a viac ako 2100 súvisiacich úmrtí.