Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Klempa sa dištancuje od rozhovoru, ktorý slúži ako reklama na liek

Na archívnej snímke virológ Boris Klempa v Bratislave 16. februára 2021. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Reklama sa zobrazuje napríklad užívateľom sociálnej siete Facebook.

Bratislava 25. januára (TASR) - Virológ Boris Klempa z Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied (BMC SAV) sa dištancuje od klamlivého fiktívneho rozhovoru, ktorý slúži ako reklama na antiparazitický liek. Reklama sa zobrazuje napríklad užívateľom sociálnej siete Facebook. TASR o tom informovala PR manažérka BMC SAV Zuzana Vetrecin Čeplíková.

Ide o fiktívny rozhovor o parazitoch, ktorý sa nikdy neuskutočnil a obsahuje množstvo nepravdivých až nebezpečných tvrdení. Jeho cieľom je nalákať čitateľa na kúpu údajného antiparazitického lieku. "Pevne verím, že ľudia, ktorí moje vystupovanie počas pandémie aspoň trochu sledujú, okamžite pochopia, že je to podvod," uviedol Klempa.

Aj napriek tomu považuje Klempa za dôležité, aby sa od toho verejne dištancoval, pretože ide o ľudské zdravie. "Nikdy som takýto rozhovor plný nepravdivých, nevedeckých, nepodložených a zavádzajúcich informácií neposkytol. A v žiadnom prípade neodporúčam kupovať fiktívne lieky proti fiktívnym parazitom v internetových obchodoch, ktoré sú schopné šíriť klamlivé informácie. Považoval som za dôležité ľudí upozorniť na to, že je to podvod," uzavrel Klempa.