Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Koronavírus

Vláda bude rokovať vo štvrtok večer, na programe je kultúrny semafor

Na archívnej snímke zľava podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO), premiér SR Eduard Heger (OĽaNO) a minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO). Foto: TASR Martin Baumann

V oblasti organizovania hromadných podujatí kultúrneho charakteru sa naďalej predpokladá existencia sektorového automatu.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Vláda SR bude vo štvrtok večer rokovať o kultúrnom semafore. Online rokovanie sa má začať o 20.30 h. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

"Predložený Semafor pre kultúrne podujatia nadväzuje na všeobecný COVID automat, ktorý bol prijatý vládou SR," konštatuje sa v predkladacej správe.

V oblasti organizovania hromadných podujatí kultúrneho charakteru sa naďalej predpokladá existencia sektorového automatu. Materiál preto podrobnejšie upravuje režim organizovania kultúrnych podujatí, akými sú divadelné predstavenia, koncerty či audiovizuálne predstavenia. Upravuje tiež osobitne podmienky školských predstavení. "Naďalej vylučuje tanečné zábavy, plesy, jarmoky a podobné spoločenské podujatia, ktoré sa budú riadiť všeobecnou úpravou hromadných podujatí," podotýkajú predkladatelia.