Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

Vnútroštátne vlaky premávajú podľa sobotňajšieho cestovného poriadku

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Dopravca RegioJet na základe nariadenia vlády ČR a tiež opatrení vlády SR prerušil predaj a prevádzku svojich medzinárodných vlakových a autobusových spojov, a to zatiaľ do 5. apríla.

Bratislava 14. marca (TASR) - Vnútroštátne vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) budú od soboty premávať každý deň až do odvolania podľa grafikonu, ktorý inak platí počas soboty. Robia tak v súvislosti s opatreniami na zabránenie šírenia nového koronavírusu. Obmedzené budú počas víkendu aj nákupné centrá, otvorené budú len potraviny, lekárne a drogérie.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) od piatka (13. 3.) od 7.00 h zastavili medzinárodnú osobnú dopravu. Žiadne vlaky nebudú vypravené do zahraničia a žiadne ani nebudú vpúšťané na územie SR.

Vlakový a autobusový dopravca RegioJet na základe nariadenia vlády ČR a tiež opatrení vlády SR prerušil predaj a prevádzku svojich medzinárodných vlakových a autobusových spojov, a to zatiaľ do 5. apríla. Cestujúcim, ktorí majú rezervácie na spoje s odchodmi v termíne do 5. apríla, budú automaticky vrátené peniaze za lístky bez stornovacieho poplatku.

K obmedzeniu prímestskej autobusovej dopravy pristúpili aj krajské samosprávy.

Prevádzku medzinárodných spojov pozastavil aj autobusový dopravca Slovak Lines do Viedne, Budapešti a Hainburgu. Rovnako predčasne ukončil jednodňové lyžiarske zájazdy na rakúsky Stuhleck.

Obmedzenie medzinárodnej vlakovej a autobusovej dopravy je súčasťou nariadení, ktoré prijal ústredný krízový štáb z dôvodu výskytu nového koronavírusu.