Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Wales, Škótsko a Severné Írsko zaviedli nové opatrenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V súlade s obmedzeniam sa v pohostinstvách, kinách a reštauráciách vo Walese bude môcť stretnúť najviac šesť ľudí.

Londýn 26. decembra (TASR) - Vo Walese, v Škótsku a Severnom Írsku začali od nedele platiť nové obmedzenia v snahe zabrániť šíreniu nového koronavírusu. V Anglicku nové reštrikcie zatiaľ nezaviedli, informovala agentúra DPA.

V súlade s obmedzeniam sa v pohostinstvách, kinách a reštauráciách vo Walese bude môcť stretnúť najviac šesť ľudí. Na akciách v interiéri sa bude môcť spoločne stretnúť maximálne 30 ľudí, v exteriéri 50. Vo verejných priestoroch a na pracoviskách sa vyžaduje dodržiavanie dvojmetrových rozstupov. Nočné kluby budú zatvorené.

V Škótsku bude potrebné na veľkých podujatiach dodržiavanie rozstupov medzi osobami a maximálny počet účastníkov bez pridelených miest na sedenie je 100. V prípade, ak sú miesta na sedenie pridelené, sa počet možných účastníkov zvýši na 200, v exteriéri sa bude môcť spoločne stretnúť najviac 500 ľudí.

O deň neskôr sa môžu stretnúť naraz až tri domácnosti vo vnútorných a vonkajších priestoroch ako sú bary, reštaurácie, divadlá, kiná a posilňovne. Jednotlivé skupiny však možné dodržať bezpečnostnú vzdialenosť jeden meter.

Severné Írsko tiež zavádza od nedele a 27. decembra nové obmedzenia vrátane zatvorenia nočných klubov. V baroch, pohostinstvách či reštauráciách bude môcť za jedným stolom sedieť maximálne šesť ľudí a desať osôb, ak sú členovia jednej domácnosti.

Britský premiér Boris Johnson zatiaľ zmeny pravidiel pre Anglicko neoznámil, ale naznačil, že po Vianociach nebude váhať zaviesť nové opatrenia cieľom zabrániť rýchlemu šíreniu nového infekčnejšieho variantu omikron.