Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Vo zvolenskej nemocnici je situácia aj naďalej vážna

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Celkovo poskytujeme zdravotnú starostlivosť 63 pacientom. Stav troch je veľmi vážny a sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu, uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá.

Zvolen 3. januára (TASR) – Situácia vo zvolenskej nemocnici je pre ochorenie COVID-19 aj naďalej vážna. TASR o tom v pondelok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí. Podľa nej sa situácia spred Vianoc nezmenila.

„V pondelok máme stále vysoké číslo pacientov, ktorí sú v našej nemocnici hospitalizovaní s novým koronavírusom. Celkovo poskytujeme zdravotnú starostlivosť 63 pacientom. Stav troch je veľmi vážny a sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá s tým, že v tomto zdravotníckom zariadení je aj jedno dieťa s podozrením na ochorenie COVID-19. Ako dodala, zamestnanci nemocnice, ktorí boli v karanténe a práceneschopní, sa postupne vracajú. „Aktuálne chýba 15 ľudí, z toho dvaja sú lekári,“ povedala Veselá.

Hovorkyňa pripomenula, že na Silvestra (31. 12.) prišlo na urgentný príjem 110 pacientov. „Z nich dve desiatky sme ošetrili na covidovom urgentnom príjme, 44 pacientov si vyžadovalo ošetrenie na chirurgii. Vyše 30 ľudí prišlo s rôznymi internistickými diagnózami a na Silvestra malo 13 pacientov neurologické problémy,“ doplnila informácie z poslednej noci v roku 2021 riaditeľka nemocnice.

Pavliková tiež podotkla, že nemocnica pokračuje aj vo vakcinácii proti novému koronavírusu. Tento týždeň bude očkovanie v utorok (4. 1.), v stredu (5. 1.) a v piatok (7. 1.). Prísť môžu len dospelí a registrovaní záujemcovia. Očkovanie je vo veľkokapacitnom vakcinačnom centre v budove Doprastavu vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech.