Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Vo zvolenskej nemocnici narastá počet pozitívnych pacientov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V pondelok bolo vo zvolenskej nemocnici hospitalizovaných 42 pacientov pozitívnych na nový koronavírus alebo s podozrením naň, z toho dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii.

Zvolen 14. februára (TASR) – Vo zvolenskej nemocnici narastá počet pacientov pozitívnych na nový koronavírus. TASR o tom v pondelok informovala Ivana Popluhárová, manažérka komunikácie skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Ako dodala, nemocnica niekoľko týždňov zaznamenáva nápor vlny variantu omikron. „Vďaka takmer 80 percent zaočkovaného personálu proti ochoreniu COVID-19 sú však v prípade nakazenia priebehy mierne a zamestnanci sú vo väčšine prípadov schopní rýchleho návratu do práce. Momentálne nám chýba 48 zamestnancov, dokážeme však zabezpečiť poskytovanie zdravotnej starostlivosti v zmysle reprofilizačného príkazu ministra zdravotníctva a neodkladnú starostlivosť,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá.

Podľa Popluhárovej je v pondelok vo zvolenskej nemocnici hospitalizovaných 42 pacientov pozitívnych na nový koronavírus alebo s podozrením naň, z toho dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii. V Nemocnici Agel Krupina, ktorá patrí pod zvolenskú nemocnicu, je hospitalizovaných ďalších desať pacientov s ochorením COVID-19. „Dlhodobo klesá aj záujem pacientov o vakcináciu proti tomuto ochoreniu, v minulom týždni sa dalo zaočkovať 162 ľudí,“ ukončila.