Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Vojenská nemocnica v Ružomberku zavádza nové pravidlá pre vstup

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Miroslava Mlynárová

V prípade hospitalizácie dieťaťa do troch rokov sa testuje iba vtedy, ak má klinické príznaky ochorenia COVID-19, alebo existuje pravdepodobnosť nákazy.

Ružomberok 1. marca (TASR) – Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku od 1. marca zavádza nové pravidlá pre vstup do oboch areálov. Po novom už nebude potrebné preukazovať sa dokladom o očkovaní proti ochoreniu COVID-19, prekonaní alebo testovaní. Nemocnica o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.

Od pacienta, ktorý bude mať príznaky ochorenia COVID-19, však môže ambulancia, klinika alebo oddelenie vyžadovať antigénový test. Ten pacientovi urobia zadarmo priamo na danom pracovisku. "Pacient nie je povinný si test zabezpečiť," uvádza nemocnica.

V prípade hospitalizácie, vrátane jednodňovej zdravotnej starostlivosti, naďalej platí, že ako u kompletne zaočkovaných pacientov, tak aj u nezaočkovaných vyžaduje nemocnica PCR test nie starší ako 72 hodín. V prípade hospitalizácie dieťaťa do troch rokov sa testuje iba vtedy, ak má klinické príznaky ochorenia COVID-19, alebo existuje pravdepodobnosť nákazy.