Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Vráble rušia podujatia, situácia s koronavírusom sa v meste zhoršuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Pre komplikovanú situáciu krízový štáb odporučil zrušenie verejných podujatí. Je medzi nimi zhromaždenie obyvateľov k návrhu rozpočtu mesta na rok 2022, ktoré sa malo konať 9. a 11. novembra.

Vráble 3. novembra (TASR) – Pandemická situácia vo Vrábľoch sa postupne zhoršuje. Mesto ruší verejné podujatia a na základných školách postupne pribúdajú žiaci i učitelia v karanténe.

Ako informovalo mesto, na ZŠ Levická je v karanténe 67 žiakov zo štyroch tried a ochorenie COVID-19 potvrdili u dvoch učiteľov. Na ZŠ sv. Vojtecha sú v karanténe dva ročníky.

Pre komplikovanú situáciu krízový štáb odporučil zrušenie verejných podujatí. Je medzi nimi zhromaždenie obyvateľov k návrhu rozpočtu mesta na rok 2022, ktoré sa malo konať 9. a 11. novembra. „Podobne sa krízový štáb uzniesol aj ku zvolaniu slávnostného mestského zastupiteľstva pri príležitosti konania prvej písomnej zmienky o našom meste, ktoré sa tento rok neuskutoční,“ informovala radnica.

Krízový štáb riešil aj zabezpečenie mobilného očkovacieho tímu na podanie tretej dávky vakcíny. „Mestský úrad preverí u seniorov a zdravotne znevýhodnených obyvateľov záujem a u poskytovateľov tejto služby termíny a možnosti realizácie. Krízový štáb sa tiež zaoberal požiadavkou na zníženie cien v mobilnom odberovom mieste na Moravskej ulici. Spoločnosť prevádzkujúca odberové miesto vyhovela požiadavke mesta Vráble a znížila ceny za vykonanie antigénového testu,“ konštatuje sa v uznesení krízového štábu mesta.