Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Rezort zdravotníctva: Miesto očkovania sa dá vybrať aj podľa vakcíny

Na archívnej snímke z marca 2021 poskytnutej spoločnosťou Pfizer sú vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19. Foto: TASR/AP

Zoznam očkovacích centier, v ktorých sa najbližších sedem dní budú môcť dať ľudia zaočkovať aj bez registrácie, je dostupný na webe ministerstva.

Bratislava 13. augusta (TASR) - Slováci si môžu vybrať miesto očkovania proti ochoreniu COVID-19 aj podľa toho, akou vakcínou sa v ňom očkuje. TASR o tom informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR s tým, že pokračuje s ponukou očkovacích miest, kde môžu občania dostať vakcínu bez registrácie.

Rezort pripomína, že deti od 12 rokov budú očkované vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech. Pre dospelých je okrem tejto dostupná aj vakcína od spoločnosti Moderna a jednodávková vakcína od spoločnosti Johnson & Johnson. Bez registrácie sa očkuje vo vyhradených časoch.

Zoznam očkovacích centier, v ktorých sa najbližších sedem dní budú môcť dať ľudia zaočkovať aj bez registrácie, je dostupný na webe MZ SR. Záujemcom stačí prísť do vakcinačného centra s preukazom poistenca a občianskym preukazom.

Bez registrácie sa možno zaočkovať jednodávkovou vakcínou v Trenčíne, Nitre, Košiciach, Žiline, Banskej Bystrici a Bratislave. Po očkovaní touto vakcínou sa osoba považuje za plne zaočkovanú po 21 dňoch od jej podania.

Zaočkovať dieťa od 12 rokov bez registrácie je možné v 26 centrách. Rezort zdravotníctva dodal, že takisto pokračuje očkovanie v ambulanciách a do obcí smerujú i výjazdové očkovacie tímy.

Očkovanie je bezplatné.