Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Výjazdový vakcinačný tím zaočkoval imobilných Belušanov

Na snímke člen mobilnej očkovacej jednotky odnáša mobilnú chladničku s vakcínou od spoločností Pfizer/BionTech proti ochoreniu Covid-19 po zaočkovaní. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Mobilné výjazdové očkovanie zabezpečil zdravotnícky personál Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica, ktorý navštívil v domácnostiach 12 nahlásených občanov na základe výzvy kraja.

Beluša 22. júla (TASR) - Po zaočkovaní personálu a klientov zariadenia opatrovateľskej služby v obci Beluša a opatrovateľov s opatrovanými občanmi dostalo prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 aj imobilných Belušanov, ktorí požiadali o zaočkovanie v domácnosti.

Ako informoval starosta Beluše Ján Prekop, mobilné výjazdové očkovanie zabezpečil zdravotnícky personál Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica, ktorý navštívil v domácnostiach 12 nahlásených občanov na základe výzvy Trenčianskeho samosprávneho kraja zo začiatku júna 2021.

Ďakujem výjazdovému tímu z považskobystrickej nemocnice za štvrtkové zaočkovanie našich občanov, ktorí sa nemôžu zo zdravotných dôvodov dostaviť do očkovacích centier. Očkovanie je v dnešnej dobe dôležité a som rád, že ohrozená staršia populácia sa takýmto spôsobom dostane k vakcíne pohodlne a bezpečne,“ doplnil starosta najväčšej obce Trenčianskeho kraja.