Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Hygienici: Výskyt ochorenia COVID-19 je na Zemplíne vyšší ako v júni

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Najviac, 141 prípadov, evidujú hygienici v okrese Humenné, 62 v sninskom a 20 v medzilaborskom.

Humenné/Michalovce 20. júla (TASR) – Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) na Zemplíne zaznamenávajú zvýšený výskyt ochorenia COVID-19. Kým na hornom Zemplíne je počet prípadov v júli k strede dvakrát vyšší oproti júnu, michalovský RÚVZ eviduje nárast trojnásobný. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytli RÚVZ v Humennom a Michalovciach.

"V mesiaci jún sme zaznamenali spolu v troch okresoch 110 prípadov, od 1. do 20. júla sme zaznamenali v troch okresoch 223 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19," uviedla pre TASR Lenka Lesňáková z oddelenia epidemiológie a podpory zdravia a výchovy k zdraviu humenského RÚVZ. Najviac, 141 prípadov, evidujú hygienici v okrese Humenné, 62 v sninskom a 20 v medzilaborskom. Úrad nezaznamenal žiadne ohnisko, podľa Lesňákovej ide o "sporadické prípady".

Michalovskému RÚVZ v júni nahlásili spolu 192 prípadov ochorenia COVID-19, v okrese Michalovce ich bolo 143, v sobraneckom 49. "K 20. júlu RÚVZ Michalovce zaevidoval a spracoval 453 ochorení COVID–19, z toho v okrese Michalovce 385, v okrese Sobrance 68," doplnila Iveta Macíková z oddelenia epidemiológie. Zvýšený výskyt ochorení podľa jej slov zaznamenali v dvoch ohraničených ohniskách, kde RÚVZ zabezpečil protiepidemické opatrenia na zamedzenie šírenia nákazy v plnom rozsahu.