Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Za 12 dní podľahli v Nemecku covidu traja členovia talianskej rodiny

Lekári v špeciálnych ochranných odevoch sú v odraze zrkadla na jednotke intenzívnej strostlivosti pre pacientov s ochorením COVID-19. Foto: TASR/AP

Claudio Patti má ešte 39-ročného syna z prvého manželstva, ktorý tiež nebol zaočkovaný, ale po úmrtí svojho otca tak okamžite urobil.

Neuenbürg 3. januára (TASR) – Tragédia postihla pred vianočnými sviatkami početnú taliansku rodinu Pattiovcov žijúcu v Neuenbürgu v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. V priebehu iba 12 dní zomreli na nákazu novým koronavírusom traja jej členovia - otec, matka a najstarší syn. Informovali o tom v pondelok viaceré nemecké médiá vrátane denníkov Bild a Badische Neueste Nachrichten.

Rodina Pattiovcov bývala v jednom dome, odsťahovala sa len najstaršia dcéra, 24-ročná Daisy. Všetko sa začalo koncom novembra, keď mal 30-ročný syn Massilimiano pozitívny výsledok testu na koronvírus. Nebol očkovaný, tak ako celá rodina. Zomrel doma v spánku 3. decembra.

Nakazili sa aj Massilimianova 49-ročná matka Rita a 58-ročný otec Claudio. Ich stav sa začal zhoršovať a museli byť prevezení na jednotku intenzívnej starostlivosti. Obaja upadli do kómy. Žena zomrela 13. decembra, jej manžel o dva dni neskôr.

Z osemčlennej rodiny tak zostalo nažive len päť sestier, z ktorých štyri sú maloleté. Jedna z nich vo veku deväť rokov sa tiež infikovala, ale nákazu prekonala bez následkov. Momentálne žijú u tety, ktorá však má vlastnú rodinu. Deťom pomáha príslušný úrad, ktorý im poskytuje psychologickú starostlivosť.

Claudio Patti má ešte 39-ročného syna z prvého manželstva, ktorý tiež nebol zaočkovaný, ale po úmrtí svojho otca tak okamžite urobil.