Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

Začnú vyplácať refundácie za prevozy zosnulých na COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Žiadosti je možné podávať viacerými spôsobmi. Žiadatelia tak môžu urobiť osobne na podateľni ministerstva, doporučenou zásielkou alebo kuriérom.

Bratislava 16. februára (TASR) - Pozostalí, ktorým príbuzní zomreli v roku 2021 na ochorenie COVID-19 v zariadení minimálne 100 kilometrov od bydliska, môžu od stredy požiadať o refundáciu nákladov za ich prevoz. Žiadať môžu o finančný príspevok do výšky 1000 eur. Vzor žiadosti je zverejnený na webovej stránke Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Žiadosti je možné podávať do 30. júna. TASR o tom informoval komunikačný odbor MZ SR.

Žiadosť obsahuje základné informácie o žiadateľovi a zosnulom pacientovi. Jej súčasťou je predloženie základných dokladov, originálov alebo kópií viacerých potvrdení. Ide o potvrdenie zdravotníckeho zariadenia o liečbe a prepustení zosnulého pacienta spolu s prepúšťacou správou, o potvrdenie pohrebnej služby o prevoze, potvrdenie o uhradení prevozu a potvrdenie pohrebnej služby o počte kilometrov a cene za nich.

Žiadosti je možné podávať viacerými spôsobmi. Žiadatelia tak môžu urobiť osobne na podateľni ministerstva, doporučenou zásielkou alebo kuriérom. "Rezort prosí žiadateľov, aby v žiadosti uviedli aj svoju funkčnú e-mailovú adresu pre potrebu vzájomnej komunikácie," zdôrazňuje ministerstvo.