Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

SaS a Za ľudí nechcú predlžovať zákaz vychádzania

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

SaS nebude súhlasiť s predĺžením zákazu vychádzania. Budeme presadzovať návrat ku COVID automatu, uviedla strana.

Bratislava 31. decembra (TASR) - Počas silvestrovskej noci i v novom roku naďalej trvá nočný zákaz vychádzania. Podľa uznesenia prijatého vládou SR by sa mal skončiť v závere budúceho týždňa, teda 9. januára 2022. Koaličné strany SaS a Za ľudí ho predlžovať nechcú.

"SaS nebude súhlasiť s predĺžením zákazu vychádzania. Budeme presadzovať návrat ku COVID automatu,"
uviedla pre TASR Marie Stracenská z komunikačného oddelenia strany.

"Ani teraz nepodporíme plošné uzávery a obmedzenia pre všetkých. Jednoznačne budeme presadzovať úplne voľný režim, bez obmedzení za dodržiavania ROR, pre očkovaných a prekonaných," uviedol Mir Obaidullah zo Za ľudí. Strana trvá na tom, že cestou z pandémie je očkovanie, preto musia občania pocítiť jednoznačné benefity. Obaidullah podotkol, že Slovensko je v bludnom kruhu opakujúcich sa obmedzení a lockdownov. Hovorí o prehlbovaní sociálnych a ekonomických dôsledkov.

Spolu s núdzovým stavom vyhlásila vláda od 15. novembra aj zákaz vychádzania. Následne ho od 17. decembra predĺžila do 9. januára 2022 s viacerými výnimkami a s platnosťou len v noci, teda od 20.00 do 5.00 h nasledujúceho dňa. Núdzový stav vyhlásila vláda s účinnosťou od 25. novembra na 90 dní.