Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Zaočkovanosť v Nitrianskom kraji dosiahla 42 percent

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Prvú dávku vakcíny dostalo 293.661 ľudí, druhou dávkou je zaočkovaných 273.053 obyvateľov.

Nitra 25. augusta (TASR) – Zaočkovanosť proti ochoreniu COVID-19 dosiahla v Nitrianskom kraji k 24. augustu 42 percent. Ako informoval Nitriansky samosprávny kraj (NSK), prvú dávku vakcíny dostalo 293.661 ľudí, druhou dávkou je zaočkovaných 273.053 obyvateľov.

Najväčšia, 46-percentná zaočkovanosť je v okresoch Nitra a Šaľa. V Komárňanskom okrese je zaočkovaných 45 a v Novozámockom a Levickom 44 percent obyvateľov. V okrese Zlaté Moravce je zaočkovanosť 40 a v Topoľčianskom okrese 38 percent.

Vo veľkokapacitných očkovacích centrách (VKOC) v Nitre, Šali, Štúrove, Leviciach a Nových Zámkoch bolo podaných 149.711 vakcín. „Pre nízke počty očkovancov v čakárni sa očkovanie v jednotlivých VKOC organizuje podľa ich aktuálneho záujmu. Pretože niektoré VKOC sa nachádzajú v priestoroch, ktoré slúžia na iné účely a v súčasnosti sa naň nemôžu využívať, do úvahy pripadá aj uzatvorenie, prípadne zrušenie niektorých centier, napríklad v Šali a v Nových Zámkoch,“ uviedol NSK.

Okrem VKOC zabezpečuje podávanie vakcín aj výjazdová očkovacia služba. „Vo svojich ambulanciách očkuje aj 74 všeobecných lekárov pre dospelých, 18 všeobecných lekárov pre deti a dorast a štyria špecialisti,“ pripomenul NSK.