Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Záujem o 3. dávku vakcíny je v CSS - Bôrik v Nitrianskom Pravne nižší

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zariadenie zabezpečilo o tretej dávke i osvetu.

Nitrianske Pravno 18. novembra (TASR) - Klienti aj zamestnanci Centra sociálnych služieb (CSS) - Bôrik v Nitrianskom Pravne (okres Prievidza) prejavili o tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 v porovnaní s druhou nižší záujem. Očkovanie tam absolvovali vo štvrtok, zabezpečili ho zdravotníci z bojnickej nemocnice.

"Záujem oproti druhej dávke vakcíny je o niečo nižší, čo sme aj očakávali. Druhou dávkou bolo zaočkovaných 150 klientov z celkového počtu 186. Na tretiu dávku chce ísť iba 117 klientov. Čo sa týka zamestnancov, záujem je takisto nižší, nakoľko druhú dávku má 72 zo 117 pracovníkov. K štvrtku má o tretiu dávku záujem len 45 zamestnancov, čiže aj tam je pokles viditeľný," uviedol riaditeľ CSS Bôrik Róbert Orság.

Zariadenie zabezpečilo o tretej dávke i osvetu. "Ľudia však pozerajú televíziu, sú na internete, vedia si tak prečítať i rôzne protichodné správy, hoaxy, dezinformácie a toto ich slobodné rozhodnutie už ovplyvniť nevieme," ozrejmil riaditeľ.

Osobne má podľa svojich slov pocit, že ľudia už nemajú vôľu dodržiavať opatrenia, na Slovensku je to podľa neho zložité minimálne rok a pol. "Ľudia takisto stratili aj vieru vo vakcínu. Keď vidia, že aj očkovaní sa vedia nakaziť, tak stratili vieru v tretiu dávku. Osobne som stále zástanca vakcíny, lebo si myslím, že nič lepšie sme zatiaľ v boji s COVID-19 nevynašli," doplnil.

Epidemická situácia v zariadení je podľa Orsága momentálne priaznivá, neevidujú tam nikoho pozitívneho medzi klientmi ani zamestnancami, dvaja z nich sú v karanténe pre pozitívny výskyt v rodine. Chorých počas druhej vlny bolo približne 100 klientov, ochoreniu COVID-19 podľahlo 12 ľudí.