Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Pozitivita testov na COVID-19 v Kežmarku výrazne poklesla

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V kežmarskej nemocnici je v pondelok hospitalizovaných 16 pacientov s ochorením COVID-19.

Kežmarok 21. marca (TASR) - Pozitivita PCR a antigénových (AG) testov na ochorenie COVID-19 vykonaných v Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok za uplynulý týždeň výrazne poklesla. Mierne sa tiež znížil počet pacientov hospitalizovaných na covidových lôžkach. Zariadenie naďalej eviduje nízky záujem o očkovanie proti novému koronavírusu. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú patrí aj kežmarská nemocnica, Martina Pavliková.

"V priebehu minulého týždňa (14. - 20. 3.) došlo k poklesu pozitivity AG testov z desiatich na štyri percentá. Ešte výraznejší pokles pozitivity sme zaznamenali v prípade PCR testovania, ktoré predstavovalo oproti minulému týždňu zníženie o takmer 14 percent (z hodnoty 65,73 na aktuálnych 51,94 percenta)," priblížila námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Anna Rybková.

V kežmarskej nemocnici je v pondelok hospitalizovaných 16 pacientov s ochorením COVID-19. "Na kyslíkovom lôžku je desať pacientov, dvaja sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu, tri pacientky evidujeme na gynekologicko-pôrodníckom oddelení a jedno pozitívne dieťa je na oddelení pediatrie," spresnil v zastúpení námestníka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Peter Bárta s tým, že vzhľadom na pokles pozitívnych prípadov zariadenie počíta aj s postupným úbytkom hospitalizácií v súvislosti s ochorením COVID-19. Pre ochorenie je aktuálne práceneschopných osem zamestnancov nemocnice.

Kežmarskí zdravotníci už druhý týždeň neevidujú záujem o prvú dávku vakcíny proti novému koronavírusu. Počas stredy (16. 3.), ktorá je naďalej vakcinačným dňom, zaočkovali spolu len 29 záujemcov.