Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

V Trnave rozšíria víkendové očkovanie o jeden deň

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V pondelok bude VKOC v Trnave otvorené pre záujemcov nad 12 rokov o vakcínu Pfizer/BioNTech, očkovať sa bude od 8.00 do 18.00 h.

Trnava 16. decembra (TASR) – Víkendové očkovanie proti COVID-19 vo veľkokapacitných očkovacích centrách (VKOC) sa v Trnavskom kraji predĺži o jeden deň. V pondelok (20.12.) bude k dispozícii VKOC v Trnave pre záujemcov o vakcínu Pfizer/BioNTech. V sobotu (18.12.) a v nedeľu (19.12.) sa bude očkovať v centrách v Dunajskej Strede, Skalici a v Trnave prvou, druhou a treťou dávkou vakcín Moderna a Pfizer/BioNTech. Registrovaní záujemcovia dostanú prednosť pred neregistrovanými. Informoval o tom tlačový odbor Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

V sobotu bude VKOC v Dunajskej Strede v Strednej odbornej škole (SOŠ) rozvoja vidieka na Námestí sv. Štefana otvorené pre registrovaných i neregistrovaných od 8.00 do 18.00 h, podávať budú vakcínu Pfizer/BioNTech záujemcom od 12 rokov. Rovnako vo VKOC v Trnave v SOŠ elektrotechnickej na Sibírskej ulici budú od 8.00 do 18.00 h očkovať vakcínou Pfizer/BioNTech záujemcov od 12 rokov. VKOC v Skalici v Strednej zdravotníckej škole na Lichardovej ulici bude otvorené od 8.00 do 18.00 h, očkovacou látkou bude Pfizer/BioNTech, zaočkujú žiadateľov od 12 rokov.

V nedeľu vo VKOC v Dunajskej Strede bude od 8.00 do 14.00 h záujemcom od 18 rokov k dispozícii vakcína Moderna. Od 14.00 do 18.00 h záujemcom od 12 rokov vakcína Pfizer/BioNTech. Vo VKOC v Trnave budú od 8.00 do 18.00 h očkovať ľudí nad 18 rokov iba vakcínou Moderna.

V pondelok bude VKOC v Trnave otvorené pre záujemcov nad 12 rokov o vakcínu Pfizer/BioNTech, očkovať sa bude od 8.00 do 18.00 h.

Organizátor vakcinácie TTSK žiada všetkých záujemcov o očkovanie, aby v záujme zabezpečenia plynulého chodu očkovacích centier využili možnosť registrácie na https://vakcinacia.nczisk.sk. Dostanú tak pozvánku na presný dátum a čas očkovania.

Záujemcovia, ktorí idú na tretiu dávky vakcíny, si musia priniesť potvrdenie o očkovaní druhou dávkou. Ľudia so záujmom o očkovanie majú mať i platný doklad totožnosti, preukaz poistenca a vyplnené dotazníky, ktoré sú dostupné na webe: https://bit.ly/3ywkzd7. Neplnoletí záujemcovia musia prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu, a to aj pri podaní druhej alebo tretej dávky vakcíny. Informácie o očkovaní i mapy očkovacích centier sú dostupné na https://zdravazupa.sk/novinky/.