Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Nové Zámky uviedli chybný počet hospitalizovaných pacientov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ospravedlňujeme sa za spôsobené nedorozumenie. Pri sobotňajšom nahlasovaní údajov do Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) prišlo k chybe, hovorca nemocnice v Nových Zámkoch Ján Baček.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Za rekordným počtom sobotných (6. 11.) hospitalizácií na úrovni 454 pacientov s ochorením COVID-19 je chybné hlásenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Nové Zámky. Priznala to samotná nemocnica, ktorá podľa dostupných štatistík v sobotu oznámila nárast obsadených lôžok s pacientmi s ochorením COVID-19 na 468, deň predtým mala pritom obsadených len 18 lôžok.

"Ospravedlňujeme sa za spôsobené nedorozumenie. Pri sobotňajšom nahlasovaní údajov do Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) prišlo k chybe. V hlásení bol zaslaný nesprávny údaj v počte hospitalizovaných," informoval o tom TASR hovorca nemocnice Ján Baček. Ako podotkol, chybu už opravili a vykonajú opatrenia, aby sa už v budúcnosti nezopakovala. "Dnešným dňom je vo FNsP Nové Zámky hospitalizovaných 65 pacientov s ochorením COVID-19," spresnil Baček.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na internetovej stránke covid-19.nczisk.sk v nedeľu dopoludnia informovalo, že za sobotu na Slovensku vzrástol počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 o 454 pacientov na celkovo 2505 pacientov. Túto informáciu zatiaľ vo svojich štatistikách nezmenilo.