Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Záujem o očkovanie v Nitrianskom kraji výrazne stúpol

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Pozitívnym motivátorom vakcinácie bola podľa NSK aj kampaň Darujme si Vianoce.

Nitra 20. decembra (TASR) - Vo sviatočnej adventnej atmosfére sa nieslo víkendové očkovanie vo veľkokapacitných očkovacích centrách (VKOC) Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). Počas soboty a nedele (18. - 19. 12.) sa vo vakcinačných centrách v Nitre, Šali a Štúrove dalo prvou, druhou či treťou dávkou zaočkovať spolu 5934 záujemcov, čo je výrazný nárast počtu víkendových zaočkovaných, informovala hovorkyňa predsedu NSK Oľga Prekopová.

V sobotu očkovacie tímy VKOC v Nitre podali 1250 vakcín, v Šali 854 vakcín a v Štúrove 991 vakcín. O deň neskôr v Nitre zaočkovali 950 záujemcov, v Šali 939 osôb a v Štúrove podali očkovaciu látku 950 záujemcom.

Pozitívnym motivátorom vakcinácie bola podľa Prekopovej aj kampaň Darujme si Vianoce, do ktorej sa NSK zapojil. Už počas predminulého víkendu sa dalo v centrách kraja zaočkovať 5020 ľudí, čo bolo o vyše 1000 viac oproti predchádzajúcim víkendom.

V zariadeniach sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK je prvou dávkou zaočkovaných vyše 88 percent klientov, druhou dávkou vyše 87 percent klientov a treťou dávkou viac ako 70 percent klientov.