Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Koronavírus

Zdravotníci vranovskej nemocnice očkujú aj v teréne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Zdravotníci vranovskej nemocnice na výjazdoch očkujú jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson.

Sačurov 22. júla (TASR) – Zdravotnícky personál vranovskej nemocnice očkuje proti ochoreniu COVID-19 v týchto dňoch aj v teréne. Kým v utorok 20. júla vyrazil výjazdový tím do štyroch obcí Vranovského okresu, vo štvrtok očkujú spolu viac ako 200 ľudí v obciach Sečovská Polianka a Sačurov. TASR o tom informovala Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí aj nemocnica vo Vranove nad Topľou.

Ako priblížila, v Sečovskej Polianke, kde sa očkovanie realizuje v kultúrnom dome, sa prihlásilo vyše 60 ľudí. Fedáková však podotkla, že záujemcovia o očkovanie môžu prísť aj bez predchádzajúceho nahlásenia sa.

"Máme nahlásených približne 150 ľudí, z ktorých je asi 120 z osady," povedal pre TASR k očkovaniu starosta obce Sačurov Peter Barát s tým, že keďže väčšina prihlásených je z rómskej osady, očkovanie budú realizovať v komunitnom centre. Ako doplnil, spomedzi približne 860 obyvateľov osady bude po štvrtkovej akcii zaočkovaných spolu asi 160, okolo 30 sa ich zaočkovalo už v minulosti vďaka výjazdovej očkovacej službe Prešovského samosprávneho kraja. Podľa Baráta nebolo treba prihlásených na očkovanie nijako presviedčať.

Zdravotníci vranovskej nemocnice na výjazdoch očkujú jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson. V utorok už očkovali v obciach Nižný Hrušov, Poša, Nižný Hrabovec a Dlhé Klčovo.