Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Koronavírus

Žiarsky Tubapack v týchto dňoch zdvojnásobil výrobu laminátových túb

Linka spoločnosti Tubapack. Foto: Facebook Tubapack

Akciová spoločnosť Tubapack, ktorá sídli v žiarskom priemyselnom parku, je na trhu nepretržite od roku 1973.

Žiar nad Hronom 24. marca (TASR) - Kým niektoré firmy v čase mimoriadnej situácie zápasia s výrobnými problémami, žiarska spoločnosť Tubapack v týchto dňoch zdvojnásobila výrobu laminátových túb.

Ako pre TASR priblížila Monika Huříková zo spoločnosti, žiarsky výrobca túb eviduje v tomto období zvýšený záujem hlavne o tuby pre farmaceutický a potravinársky priemysel. "Najväčší dopyt cítime pri laminátových tubách," podotkla Huříková s tým, že ide o obaly používané v súčasnosti najmä na antibakteriálne gély a pri hliníkových tubách je zvýšený dopyt na tuby pre potraviny.

Keďže sa zvýšili objednávky zo strany odberateľov a veľa zamestnancov čerpá ošetrovné v súvislosti s novým koronavírusom alebo je práceneschopných, spoločnosť eviduje nedostatok zamestnancov. Ten síce podľa Huříkovej pociťujú stále, no v tomto období je ešte výraznejší. Spoločnosť v uplynulých dňoch zverejnila výzvu, že hľadá brigádničky na balenie túb.

Akciová spoločnosť Tubapack, ktorá sídli v žiarskom priemyselnom parku, je na trhu nepretržite od roku 1973, aj keď v tých rokoch patrila výroba túb ešte pod Závod SNP. Spoločnosť patrí medzi najväčších výrobcov túb v regióne strednej Európy a poskytuje služby zákazníkom kozmetického, chemického, potravinárskeho a farmaceutického priemyslu. Vo februári 2020 zamestnávala v Žiari nad Hronom 235 ľudí.