Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Žirinovskij je údajne vo vážnom stave hospitalizovaný s covidom

Na archívnej snímke z 12. marca 2018 líder ruskej nacionalistickej Liberálno-demokratickej strany a prezidentský kandidát Vladimir Žirinovskij gestikuluje počas tlačovej konferencie v Moskve. Foto: TASR/AP

V poslednom čase sa Žirinovskij neobjavil na žiadnom verejnom podujatí, všíma si Interfax.

Moskva 9. februára (TASR) - Predsedu Liberálnodemokratickej strany Ruska (LDPR) Vladimira Žirinovského údajne hospitalizovali pre nákazu koronavírusom v moskovskej nemocnici. Stav 75-ročného ruského politika je podľa nemenovaného zdroja ruských médií vážny, informovali v stredu agentúry Interfax a TASS.

"Vladimir Voľfovič je v nemocnici vo vážnom stave... je tam už niekoľko dní," uviedol nemenovaný zdroj pre agentúru TASS.

Podľa zdroja, ktorý cituje agentúra Interfax, má ruský politik vážne poškodené pľúca.

Obe agentúry oslovili predstaviteľov jeho strany LDPR, ktorí však tvrdia, že Žirinovskij sa cíti dobre.

"Vladimir Voľfovič pracuje s dokumentami. Cíti sa normálne," uviedol ruský politik a člen LDPR Vasilij Vlasov pre agentúru Interfax. Zároveň však odmietol odpovedať na otázku, kde sa Žirinovskij nachádza.

V poslednom čase sa Žirinovskij neobjavil na žiadnom verejnom podujatí, všíma si Interfax.

Fungovanie ruskej Štatnej dumy je tento mesiac pre šírenie koronavírusu obmedzené. Vo februári sa tam uskutoční iba jeden tzv. plenárny týždeň, ktorý sa začne v pondelok 14. februára.