Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Koronavírus

Zvolenská nemocnica má 62 pacientov s novým koronavírusom

Na snímke pacienti. Foto: TASR - Martin Baumann

Pre pandémiu je mimo pracovného procesu aj 11 zdravotníkov.

Zvolen 15. decembra (TASR) – Počet pacientov s novým koronavírusom vo zvolenskej nemocnici mierne klesol, pandemická situácia v tomto zariadení je však aj naďalej vážna. TASR o tom v stredu informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Ako dodala, zdravotníci sa v súčasnosti starajú o 62 pacientov s novým koronavírusom. „Z toho 53 leží na štandardnom lôžku s napojením na kyslík, neinvazívne ventilujeme šesť pacientov a traja si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedla riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá s tým, že 11 zdravotníkov je pre pandémiu mimo pracovného procesu. Ďalší traja čakajú v karanténe na výsledok PCR testu na ochorenie COVID-19. Naďalej v nemocnici platí zákaz návštev a personál vykonáva len urgentnú zdravotnú starostlivosť.

Podľa hovorkyne zvolenská nemocnica v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom rozšírila počet očkovacích dní vo vakcinačnom centre v budove Doprastavu na štyri. „Očkujeme od utorka do piatka, registrovaných aj neregistrovaných záujemcov,“ ukončila riaditeľka nemocnice.