Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Zvolenská nemocnica eviduje 63 pacientov s novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Návštevy v nemocnici sú aj naďalej pre pandémiu zakázané.

Zvolen 27. decembra (TASR) – Zvolenská nemocnica má v súčasnosti hospitalizovaných 63 pacientov s ochorením COVID-19. TASR o tom v pondelok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá objasnila, že 54 pacientov leží na lôžkach s pripojením na kyslík a jeden je na chirurgii. Ďalších sedem je na vysoko prietokovom kyslíku a stav jedného pacienta si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. „Tri vianočné sviatky sme zvládli, aj keď sme mali v práci oveľa viac kolegov ako po minulé roky,“ dodala s tým, že počet pacientov s novým koronavírusom za tri sviatočné dni klesol len minimálne.

Návštevy v nemocnici sú aj naďalej pre pandémiu zakázané. Podľa hovorkyne nemocnica prepustila cez Vianoce do domáceho ošetrenia všetkých pacientov, ktorým to zdravotný stav dovolil. Okrem tých s ochorením COVID-19 však bolo v tomto zdravotníckom zariadení aj ďalších 105 pacientov. „Počas Štedrého dňa mali plné ruky práce na urgentnom príjme nemocnice, kde prijali 70 pacientov s rôznymi akútnymi problémami,“ zhrnula.

Pripomenula tiež, že tento týždeň budú očkovať proti novému koronavírusu 29. a 30. decembra a len vopred zaregistrovaných záujemcov. „Očkuje sa vo veľkokapacitnom vakcinačnom centre v budove Doprastavu vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech,“ ukončila.