Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Zvolenská nemocnica má aj naďalej nápor pacientov s COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Podľa riaditeľky nemocnice Ľudmily Veselej nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť celkovo 58 pacientom s novým koronavírusom, z toho 32 leží na štandardných lôžkach.

Zvolen 21. februára (TASR) – Zvolenská nemocnica aj naďalej eviduje nápor pacientov s ochorením COVID-19 a aj výpadok zamestnancov. TASR o tom v pondelok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Ako dodala, chod nemocnice však nie je ohrozený. "Momentálne riešime najmä výpadok našich zamestnancov, ktorí sú pozitívni na nový koronavírus. Celkovo nám chýba 53 kolegov. Keďže hospitalizovaní pacienti s ochorením COVID-19 zostávajú pre miernejší priebeh ochorenia v nemocnici kratší čas, striedanie pacientov si vyžaduje väčšie nasadenie zamestnancov," uviedla riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá.

Podľa nej nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť celkovo 58 pacientom s novým koronavírusom, z toho 32 leží na štandardných lôžkach. Traja sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. "Evidujeme výrazne menší záujem o očkovanie, za uplynulý týždeň sme zaočkovali len necelých 250 záujemcov o vakcínu proti novému koronavírusu. Od marca už v nemocnici nebudú pomáhať vojaci Ozbrojených síl SR," ukončila riaditeľka.