Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Bicyklisti si dajú zraz na Alpínke pri Košiciach

Podľa koordinátora projektu L. Habinu je cieľom podujatia najmä pohyb v lese na čerstvom vzduchu, stretnutia účastníkov, akcie s kamarátmi, pritom sa i dobre najesť, napiť, vyskúšať si nové bicykle.

Košice 11. augusta (TASR) - Obľúbené podujatie pre nadšencov cyklistiky, ktoré si získava čoraz viac priaznivcov, organizuje v sobotu 16. augusta na Alpínke pri Košiciach už tradične v spolupráci s mestom Košice a ďalšími partnermi občianske združenie ŠK HSC Košice. Podľa koordinátora projektu Ladislava Habinu je cieľom podujatia najmä pohyb v lese na čerstvom vzduchu, stretnutia účastníkov, akcie s kamarátmi, pritom sa i dobre najesť, napiť, vyskúšať si nové bicykle, niečo nové sa naučiť, zabaviť sa. Navyše, odniesť si domov aj nejakú užitočnú cenu z tomboly pre každého účastníka bez ohľadu na výsledok pretekov.

„Myslím, že dnešná doba prináša množstvo starostí, neistoty, stresu, a preto je vhodné chodiť na čerstvý vzduch a načerpať energiu z lesa a prírody," uviedol Habina. Ako dodal, účastníci akcie sa vôbec nemusia obávať toho, že budú musieť šliapať do pedálov 6 hodín v kuse. Najviac ľudí – "nepretekárov" sa totiž hlási do kategórie Trojica - trojčlenný tím. Podľa pravidiel jeden jazdí jedno kolo na trati a ostatní oddychujú v Depe. Čiže stačí vydržať bicyklovať vlastným tempom iba 20 až 25 minút po miernom teréne, potom nasleduje skoro 50-minútový oddych. Pre kamarátov alebo firmy je určená kategória Firemný tím, v počte od štyroch členov. V kategórii Dvojčlenný tím sa jazdí na elektrobicykloch. Nuž a pre tých, ktorí si to budú chcieť vyskúšať naplno celých 6 hodín, je určená kategória Jednotlivci.

„Hlavným posolstvom týchto našich podujatí, ktoré sú súčasťou veľkého projektu Cez mesto do lesa, je pohyb a ochrana prírody, priateľské stretnutia s kamarátmi, nadviazanie nových vzťahov, motivácia ku športu a zdravšiemu žitiu, zvyšovaniu odolnosti voči každodennému stresu, porozumeniu fair play správaniu. Všetko je to v zmysle budovania rešpektu medzi bicyklistami aj pre bežný život v meste," dodal Habina.