Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Časť kliniky úrazovej chirurgie UNLP od požiaru nie je v prevádzke

V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura Košice na Rastislavovej ulici vypukol 17. júna 2021 požiar, foto z archívu.. Foto: TASR – František Iván

Situácia po požiari však neovplyvňuje liečbu či hospitalizáciu pacientov samotnej kliniky a nijako nevpýláva ani na hospitalizáciu a liečbu pacientov s ochorením COVID-19.

Košice 6. októbra (TASR) - Časť kliniky úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice na Rastislavovej ulici je po júnovom požiari v budove urgentného príjmu naďalej mimo prevádzky. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Monika Krišková s tým, že kompletná oprava si vyžiada ešte niekoľko mesiacov.

„V tomto čase prechádza sanačnými prácami, na ktoré nadväzujú rekonštrukčné práce a obnova poškodených častí,“ povedala s tým, že ide o malú časť požiarom najviac postihnutej klinky na prvom poschodí. Podľa nemocnice všetky škody, aj prípadné skryté nedostatky či technické problémy odhalia sanačné práce. „Konečný rozsah a kalkulácia škôd budú známe po uvedení priestorov do pôvodného stavu,“ doplnila Krišková.

Tvrdí, že situácia po požiari neovplyvňuje liečbu či hospitalizáciu pacientov samotnej kliniky a nijako neovplyvňuje ani hospitalizáciu a liečbu pacientov s ochorením COVID-19. „Akonáhle to bolo možné - už krátko po požiari - uviedli sme do prevádzky urgentný príjem na Rastislavovej ulici. Všetky medicínske pracoviská, ktoré boli počas požiaru evakuované, sa až na jedno vrátili do pôvodného režimu. V plnej riadnej prevádzke je oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, kde ležia kriticky chorí pacienti napojení na umelú pľúcnu ventiláciu,“ povedala.

Požiar vypukol 17. júna na septickom oddelení kliniky úrazovej chirurgie a dočasne odstavil z prevádzky celý šesťposchodový objekt vrátane heliportu. Z dôvodu zadymenia museli evakuovať desiatky pacientov. Podľa vtedajších odhadov vedenia UNLP došlo v dôsledku požiaru ku škode vo výške okolo pol milióna eur.