Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Cestovný ruch v Košiciach podporí aj tento rok krajská organizácia

Košický Dóm sv. Alžbety, ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Zmenou oproti predchádzajúcim rokom je, že v tomto roku je výzva administrovaná v dvoch kolách.

Košice 4. marca (TASR) – Krajská organizácia Košice Región Turizmus aj v tomto roku poskytne granty na podporu tvorby a ponuky produktov cestovného ruchu. Vyhlásená grantová výzva s celkovou sumou 50.000 eur je určená členom oblastných organizácií cestovného ruchu v Košickom kraji.

Cieľom poskytnutia pomoci je podpora a rozvoj domáceho a aktívneho zahraničného cestovného ruchu. "Podporené budú predovšetkým projekty, ktoré prinesú jedinečný zážitok namiesto tradičných produktov a služieb, projekty, ktoré ponúknu emočný zážitkový a originálny produkt, aký návštevník nájde len u nás," priblížila výkonná riaditeľka organizácie Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Podpora je podľa jej slov sústredená na dve oblasti: Ide o rozvoj a vylepšenie už existujúcej ponuky a produktov cestovného ruchu s cieľom generovať viac návštevníkov a taktiež o vytvorenie úplne novej ponuky a produktov s vysokým potenciálom pre rozvoj daného územia.

Zmenou oproti predchádzajúcim rokom je, že v tomto roku je výzva administrovaná v dvoch kolách. V prvom kole stačí mailom predložiť projektový zámer a až po jeho odsúhlasení bude žiadateľ o grant vyzvaný na dopracovanie projektu a kompletnej žiadosti o finančnú podporu. Uzávierka na predkladanie projektových zámerov je 23. marca 2017.

"Finančná podpora na projekt bude aj v tomto roku pridelená maximálne v rovnakej výške, akou prispeje aj žiadateľ o podporu. Výška minimálneho príspevku na jeden projekt sa ale oproti minulému roku zvýšila a je od 5000 eur do 20.000 eur. Vyššia je aj celková alokovaná suma na výzvu, je to 50.000 eur," dodala Vargová Jurková.

Príslušné dokumenty a príručka pre žiadateľov sú dostupné na webovej stránke www.kosiceregion.com.