Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Cestu k jazeru Morské oko zbavili 25 vriec odpadu

Na snímke jazero Morské oko. Foto: TASR Roman Hanc

Čistenie realizujú každý druhý rok na 8-kilometrovom úseku od parkoviska pred vstupom k jazeru až po dedinu Remetské Hámre.

Remetské Hámre 30. apríla (TASR) – Dokopy 25 vriec odpadu s objemom 120 litrov vyzbierali počas tohtoročného čistenia cesty smerom k jazeru Morské oko v okrese Sobrance. TASR o tom informovala riaditeľka Správy Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Vihorlat Zuzana Argalášová. Podľa nej išlo opäť najmä o PET fľaše, plechovky, pneumatiky, či rôzne plastové časti z áut.

„Každým rokom pribúda čoraz viac vyhodených pneumatík, dokonca elektroodpad a tohto roku nás v časti Potašňa prekvapili štyri vrecia vyhodených šiat. V každom roku, v ktorom zber realizujeme, odpadu neubúda a aj napriek tomu, že v dnešnej dobe sa odpad separuje, 80 percent tvoria PET fľaše a plechovky,“ povedala.

Uvedenú cestu sa prvýkrát rozhodli vyčistiť v roku 2014. Čistenie realizujú každý druhý rok na 8-kilometrovom úseku od parkoviska pred vstupom k jazeru až po dedinu Remetské Hámre. V tomto roku prišlo pomôcť aj 40 žiakov zo Základnej školy Pavla Horova v Michalovciach. Odvoz odpadu zabezpečila obec Remetské Hámre.