Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Čitateľom sa predstavia literáti a štipendisti Vyšehrádskeho fondu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Návštevníci Verejnej knižnice Jána Bocatia v Košiciach na Hviezdoslavovej sa môžu tešiť aj na krátke ukážky z literárnej tvorby autorov.

Košice 18. novembra (TASR) - Literáti a štipendisti Vyšehradského fondu sa predstavia čitateľom vo štvrtok 19. novembra v Centrálnej požičovni Verejnej knižnice Jána Bocatia v Košiciach na Hviezdoslavovej. O 18.00 h sa tam uskutoční diskusia o ich projektoch.

Návštevníci knižnice sa stretnú s autorom troch kníh Janom Němcom z Čiech, slovenskou a slovinskou literárnou vedkyňou, vydavateľkou, prekladateľkou, spisovateľkou a poetkou Stanislavou Chrobákovou Repar, umeleckým prekladateľom, editorom a spisovateľom Benedekom Totthom z Maďarska a Poliakom Łukaszom Długowskim, ktorý počas literárneho rezidenčného programu Vyšehradského fondu pracuje na románe o malomocných z ostrova Spinalonga.

"Diskutovať sa bude o projektoch, na ktorých počas svojho štipendia pracujú, o ich znalostiach, o Slovensku pred štipendijným pobytom a zmene ich pohľadu na našu krajinu od ich príchodu, o stredoeurópskej identite, o utečeneckej kríze a iných zaujímavých témach," informovali TASR z košickej verejnej knižnice. Návštevníci sa môžu tešiť aj na krátke ukážky z literárnej tvorby autorov.