Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Košický kraj

Mobilná skupina colníkov odhalila prepravu drog na Zemplíne

Na snímke drogy Foto: TASR/KR PZ Trenčín

Pri kontrole jedného z vozidiel zistili, že pod sedadlom spolujazdca sa nachádza igelitová nákupná taška a v nej štyri balíčky neznámej sušiny.

Michalovce 20. októbra (TASR) - Prepravu omamných a psychotropných látok motorovým vozidlom na území Zemplína odhalili v týchto dňoch michalovskí colníci. V tejto súvislosti zaistili štyri osoby, ktoré neskôr odovzdali mužom zákona.

V noci zo soboty na nedeľu 19. októbra sa colníci mobilnej skupiny Colného úradu (CÚ) v Michalovciach zamerali na kontrolu tovarov, ktoré mohli uniknúť colnému dohľadu. Na poľnej ceste medzi obcami Lastomír a Sliepkovce upútali ich pozornosť dve motorové vozidlá, ktoré po zastavení následne podrobili prehliadke.

"Pri dôkladnej kontrole jedného z vozidiel zistili, že pod sedadlom spolujazdca sa nachádza igelitová nákupná taška a v nej štyri balíčky neznámej sušiny, takzvaných šišiek, o celkovej hmotnosti 316 gramov. Vzhľadom na podozrenie, že môže ísť o omamné a psychotropné látky, bol ku kontrole privolaný aj služobný pes špeciálne cvičený na vyhľadávanie drog, ktorý označil prítomnosť takýchto látok," informovala hovorkyňa michalovského CÚ Klára Baloghová.

Dodala, že štyroch pasažierov oboch áut, ako aj uvedené motorové vozidlá, mobilná kontrolná skupina zaistila a eskortovala na colný úrad. Po zhromaždení prvotných informácií odovzdali colníci prípad príslušnému oddeleniu Policajného zboru v Michalovciach.