Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Košický kraj

Ďalšie dve okresné mestá na Zemplíne majú antigénové testovacie miesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Kým v centre dolného Zemplína poskytujú službu zdravotníci, v Medzilaborciach si testovanie vzali na starosť hasiči.

Michalovce/Medzilaborce 16. novembra (TASR) – Možnosť bezplatne sa otestovať antigénovými testami majú v regióne Zemplína okrem Humenčanov a Sninčanov už aj obyvatelia Michaloviec a Medzilaboriec. Kým v centre dolného Zemplína poskytujú službu zdravotníci, v Medzilaborciach si testovanie vzali na starosť hasiči.

V Michalovciach sa testovanie realizuje v areáli nemocnice. "Odberové miesto sa nachádza v budove školiaceho pracoviska, vedľa infektologického pavilónu," priblížila Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia s tým, že odbery sa uskutočňujú cez okienko každý pracovný deň v čase od 8.00 do 16.00 h. Záujemcov bude zdravotnícky personál testovať priebežne, podľa času ich príchodu. Fedáková zároveň upozornila, že nejde o totožné odberové miesto, ako miesto pre testovanie PCR testami. "Prosíme záujemcov, aby sledovali grafické značenie," podotkla.

V Medzilaborciach zriadilo mobilné odberové miesto na bezplatné testovanie antigénovými testami Ministerstvo vnútra SR. Ako informuje samospráva na svojej internetovej stránke, nachádza sa v areáli Hasičského a záchranného zboru na Zámočníckej ulici. Jeho prevádzkové hodiny sú od 8.00 do 20.00 h.