Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Stredoškoláci sa oboznámili so štúdiom na Lekárskej fakulte UPJŠ

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/František Iván

Základné informácie sa dozvedeli z prednášok od lekárov z fakulty.

Košice 9. októbra (TASR) - Študenti stredných škôl Košického kraja zavítali dnes na deň otvorených dverí, ktorý zorganizovala Lekárska fakulta Univerzity Pavla J. Šafárika (LF UPJŠ) v Košiciach. Stredoškoláci, pedagógovia, ale aj rodičia prišli s cieľom získať o štúdiu čo najviac informácií. TASR o tom informovala Jaroslava Oravcová, PR manažérka LF UPJŠ.



Základné informácie sa dozvedeli z prednášok od lekárov z fakulty. Získali prehľad o internistických odboroch všeobecného lekárstva, chirurgických odboroch či zubnom lekárstve. "Z trochu inej perspektívy predstavili štúdium na Lekárskej fakulte UPJŠ študenti Ľuboš Baláž zo Spolku medikov mesta Košice a Natália Savková zo Slovenského spolku študentov zubného lekárstva, ktorí sa zamerali skôr na farbistý opis veselého študentského života," doplnila Oravcová.

Po prednáškach mali možnosť záujemcovia navštíviť vybrané pracoviská fakulty, napríklad ústavu biochémie, ústavu biomedicínskych modelov (zvieratníka), fantomárne pre študentov zubného lekárstva a rôznych laboratórií či klinických pracovísk.