Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Deviatakov má na ďalšie štúdium nasmerovať správna voľba povolania

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Košiciach sa zapojí 30 stredných škôl a jedno centrum voľného času v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávy.

Košice 24. novembra (TASR) - Prehľad o aktuálnej ponuke študijných odborov na stredných školách v Košickom samosprávnom kraji (KSK) ponúkne podujatie Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu. Vzdelávaciu prezentáciu škôl a tiež potrieb súčasného trhu práce organizuje KSK tento rok po deviatykrát. Okrem Košíc sa uskutoční aj v Spišskej Novej Vsi, Michalovciach, Rožňave a Gelnici. Informovala o tom hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

"Absolventom základných škôl chceme uľahčiť rozhodovanie sa a poskytnúť im čo najviac informácií o ďalších možnostiach štúdia tak, aby mohli aj s odstupom času povedať, že sa pre svoje povolanie rozhodli správne," povedal predseda KSK Rastislav Trnka s tým, že počas pondelka a utorka (25. a 26. 11.) očakávajú na podujatí návštevnosť približne 1500 žiakov základných škôl z Košíc a okolia.

V Košiciach sa do prezentácie, ako uviedla Terezková, zapojí 30 stredných škôl a jedno centrum voľného času v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK, dve cirkevné, štyri súkromné stredné školy a tri školy, ktorých zriaďovateľom je okresný úrad.

Sprievodnými podujatiami vzdelávacej prezentácie, ktorá sa v Košiciach uskutoční na Strednej odbornej škole (SOŠ) Ostrovského, budú tiež panelové diskusie a konferencia určené pre riaditeľov a výchovných poradcov základných i stredných škôl. Odborníci na nich budú diskutovať na témy odborného a duálneho vzdelávania či o možnostiach zvyšovania zodpovednosti mladých ľudí za svoj osobnostný rozvoj.

Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu sa v utorok a stredu (26. a 27. 11.) uskutoční v priestoroch Gymnázia Školská 7 v Spišskej Novej Vsi, v Michalovciach na Gymnáziu P. Horova v stredu, v priestoroch obchodno-kultúrneho centra v Rožňave vo štvrtok (28. 11.) a v Gelnici na Gymnáziu SNP 1 v piatok (29. 11.).