Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

DODÁVKA PLNÁ MIGRANTOV: Alžírčana obvinili z prevádzačstva

Vyšetrovateľ cudzineckej polície obvinil z prevádzačstva 33-ročného muža, pôvodom Alžírčana žijúceho v Poľsku. Ten ako vodič viezol v dodávke deviatich migrantov. Foto: KR PZ v Košiciach

Za prevoz deviatich nelegálnych migrantov mal sľúbenú odmenu vo výške 4500 eur. Cieľom cesty malo byť Nemecko.

Košice 11. februára (TASR) – Po zadržaní skupiny ilegálnych migrantov v Košiciach obvinil vyšetrovateľ cudzineckej polície z prevádzačstva 33-ročného muža, pôvodom Alžírčana žijúceho v Poľsku. Ten ako vodič viezol v dodávke deviatich migrantov, ktorí pochádzali z Alžírska, Maroka a Egypta a nemali na území Slovenska trvalý pobyt. Informovala o tom v utorok polícia na sociálnej sieti.

"Za prevoz deviatich nelegálnych migrantov mal sľúbenú odmenu vo výške 4500 eur. Cieľom cesty malo byť Nemecko," uviedla polícia.



Vozidlo s migrantmi podľa informácie z nedele (9. 2.) odhalila hliadka colného úradu, prípad ďalej prevzal policajný vyšetrovateľ. "Ten zároveň spracoval aj podnet na vzatie obvineného do väzby, o ktorej dnes bude rozhodovať príslušný súd. Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov," konštatovala v utorok polícia.

Časť nelegálnych migrantov umiestnili v azylovom a záchytnom tábore, dvaja budú vyhostení z územia SR a vrátení do Rumunska.