Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Cestu I/50 zrekonštruujú za približne 44,7 milióna eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Ján Siman

Zhotoviteľmi stavby sú Eurovia SK, a. s., a košická akciová spoločnosť Inžinierske stavby.

Košice 8. júna (TASR) - Na území Košického kraja prejde postupne rekonštrukciou sedem úsekov ciest 1. triedy. Investícia si vyžiada približne 44,7 milióna eur a 240 dní stavebných prác. Projekt, ktorý odštartoval v uplynulých týždňoch, realizuje Slovenská správa ciest (SSC) s finančnou podporou Európskej únie.

Rekonštruované úseky v celkovej dĺžke 52 kilometrov sú zaradené do siete významných ciest európskeho významu. Ležia na ceste I/50, a to na hranici Banskobystrického a Košického kraja, medzi Plešivcom a Slavcom, medzi Rožňavou a Krásnohorským Podhradím, ďalej v smere Svinica - Dargov, Sečovce - Horovce, Michalovce - Lúčky a Závadka - Sobrance.

"Samotná rekonštrukcia cesty spočíva v odstránení nevyhovujúcich technických parametrov komunikácie, vo zvýšení únosnosti cesty, v úprave bezpečnostných zariadení či v osadení nadštandardných bezpečnostných prvkov," informovala TASR hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová.

Projekt ráta napríklad s výmenou ložnej vrstvy, sanáciou podložia a novou konštrukciou vozovky. "Predmetom stavby je aj úprava priepustov a odvodňovacích zariadení, výmena a montáž zvodidiel a smerových stĺpikov, výmena zvislého dopravného značenia, oprava mostných objektov, zvýraznenie priechodov pre chodcov a podobne," doplnila Hromcová.